Hír
2023. november 08.

Fergeteges Apostol koncert

Kedden este az Apostol együttes lépett fel az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A koncerten az együttes több, mint öt évtizedes munkássága során játszott nagysikerű slágerei, így a Búcsúzik a nyár, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled, és az Eladó, kiadó a szívem című dalok is felcsendültek.

Meződi József énekes - a maga nyolcvanegy évével - most is az elmaradhatatlan fehér kalapjában lépett színpadra, Németh Zoltán billentyűs pedig a tőle megszokott módon - élvezetes humorral megtoldva - konferálta fel a dalokat a közel másfél órás koncerten.

Az 1970-ben alakult népszerű együttes eredetileg dzsessz-rockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére való áttéréssel, 1974-ben kezdődött. A zenekarnak köszönhetően mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években.

Az arany és platina lemezes Apostol együttes fergeteges oroszlányi koncertjét a teltházas közönség vastapssal hálálta meg.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek