Önkormányzat
2023. November 30.

Az idősek problémáival foglalkoznak

Az Országgyűlés által elfogadott, az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról szóló 81/2009. (X.2.) számú Országgyűlési Határozatban megfogalmazott célok elérése érdekében a helyi önkormányzatok tanácsadó, véleményező testületként Idősügyi Tanácsot hívhatnak életre.

Oroszlány Város Önkormányzata mindig kiemelt figyelmet fordított a városban élő idős emberekre, szociális támogatásukra, lehetőségeik bővítésére, az idősödő és idős emberek biztonságának és emberi méltóságának megőrzését támogató gazdasági és társadalmi környezet kialakítására, véleményük figyelembevételére és tudásuk, tapasztalatuk átvételére a várost érintő döntésekben.

2020. február 27-én már összeült egy idősek képviseletére hivatott grémiumot, ám a koronavírus járvány megakadályozta a munka megkezdését.

Az idősügy érdekképviseletére, a demográfiai öregedésből származó problémák, az időseket érintő társadalompolitikai, egészségügyi és szociálpolitikai feladatok megoldására, a szükségletek felmérésére, a jelenlegi idősellátó rendszer tartalmának fejlesztési javaslataira november 29-én a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban újjá alakult városunkban az Idősügyi Tanácsadó Kör.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek