Önkormányzat
2023. december 04.

Oroszlány nagyszabású fejlesztés előtt áll

Oroszlány Város Önkormányzata 300 millió forint összegű támogatást nyert a Malom-tó környezetfejlesztésére. Ennek megvalósítására az önkormányzat konzorciumi megállapodást kötött az OIH Zrt.-vel.

A pályázat megvalósítása érdekében szükséges a Városi Klímastratégia és a Zöldinfrastruktúra Fejlesztési- és Fenntartási Akcióterv elkészítése, melyek meghatározzák a fejlesztési terveket és összefüggéseket a környezet biológiai aktivitásának javítására.

A tervezett fejlesztések között szerepel sétányok és közvilágítás kiépítése, játszóterek kialakítása, valamint a kamerarendszer fejlesztése és a hidak felújítása is. Fontos hangsúlyozni, hogy a közösségi tervezés folyamatába mind az önkormányzat, mind az üzemeltetők és a lakosság bevonása elengedhetetlen.

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. aktívan részt vesz a tervezésben, vállalva a városi dokumentumok kidolgozását és a közösségi tervezés koordinálását.

A beruházásnak köszönhetően a Malom-tó környezete új arculatot nyerhet és a város lakói számára korszerű, élhető övezet jöhet létre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek