Hír
2024. január 03.

Városi beruházások 2023-ban

A gazdasági nehézségek ellenére, különböző támogatásoknak – Európai Uniós, kormányzati, önkormányzati, TOP-os pályázatok – köszönhetően számos beruházásra, fejlesztésre került sor Oroszlányban a tavalyi év folyamán.

Március
Március 20-ától ismét birtokba vehették kicsik és nagyok a megszépült borbálai játszóteret, amelynek fejlesztése a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” című projekt keretében valósult meg, több más fejlesztéssel együtt.

Április
Oroszlány Város Önkormányzata beruházási hitelkeretforrásból újította fel a Havasi Márton utca – Óvoda köz útszakaszt. A kivitelezés bruttó 77.978.000Ft összegbe került.

Május
Oroszlány Város Önkormányzata 299.999.000 Ft-os támogatást nyert el a TOP-4.3.1-16-KO1-2017-00001 azonosító számú projekt megvalósításához, melyet mintegy 300 millió Ft önerővel egészítette ki. A projekt keretében megújult a Petőfi udvar 4-5.bérlakástömb, a Petőfi Sándor utca 7. földszinti bérlakás, a Fürst Sándor és Irinyi János utcák szakaszai, ahol buszmegálló felépítmények is kialakításra kerültek. Három ponton is bővült a városi kamerarendszer, a Móricz Zsigmond u. 4. számú épületben egy szociális bérlakás, valamint egy szolgálati lakás került kialakításra, továbbá az épület teljes körű energetikai fejlesztése, tetőcseréje és a nyílászárók cseréje is megvalósult. A Szeptember 6. utcai játszótéren az új eszközök mellett a labdapálya aszfalt burkolatot és palánkrendszert kapott.

Június
A Cultplay projekttel kapcsolatosan elkészült a Haraszthegyi tematikus játszópark melletti KRESZ-pálya és rendezvénytér.

Július
A Kormány térségünkben és városunkban is elindította a mintegy 50 évvel ezelőtt megépült regionális ivóvízrendszer azbesztcementből készült gerincvezetékeinek cseréjét. A 40 milliárd forintot meghaladó beruházás keretében új vezetékrendszert és vízaknákat kapott többek között az Oroszlány-Tatabánya közötti szakasz.

A Mindszenti úton megkezdte működését a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által Európa Uniós és hazai forrásból, a KEHOP 3.2.1-15-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében megvalósult hulladékudvar.

Szeptember
Nagy teljesítményű légkondicionálót kapott a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár 1,5 millió forint értékben. A kiállító teremben felszerelt klímaberendezés vásárlását és felszerelését 9 önkormányzati képviselő, valamint Lazók Zoltán polgármester támogatta a szabadon felhasználható képviselői keretéből.

Október
Több helyszínen megújultak Oroszlányban az útfelületek a „Városi utak, járdák, parkolók fejlesztése 2023. évi program” keretében. Így a Mészáros Lajos és Rosenberg utcák közötti garázssor megközelítését szolgáló korábbi földút, ahol a bekötő út szilárd burkolatot kapott és egy kisebb csapadékvíz szikkasztó terület is kiépítésre került. Szintén szilárd burkolatú, aszfaltozott parkoló létesült a Táncsics udvar 3-14. és 15-26. számú társasházak környezetében a murvás parkolók helyett, valamint aszfaltozott borítást kapott a Petőfi Sándor utcában található járdafelület is.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. a KEHOP-5.1.2-17-2021-00007 projekt keretében 15 darab naperőművet helyezett üzembe Oroszlány külterületén.

November
Oroszlány Város Önkormányzata és a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. mintegy 640.208.240 Ft összegű, európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00008 azonosító számú projekt megvalósításához, melynek keretében az Oroszlányi Bányászati Múzeum és környezetének fejlesztése valósult meg.

Oroszlány Város Önkormányzata 280 millió Ft összegű támogatást nyert el a TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00002 azonosító számú projekt – Bölcsőde fejlesztés- megvalósításához, melyhez 2023-ban 16.530.580 Ft többlettámogatást kapott. A fejlesztés kiegészítéseként a város saját forrásból rendezte a bölcsőde környezetét. Közlekedési útvonalak, gyalogos felületek, parkolók és azok vízelvezetésének fejlesztésére mintegy 80 millió Ft összegű beruházást valósított meg.

December
84.340.000 Ft értékben megvalósult az Idősek Gondozóháza intézmény épületének külső átalakítása, tetőcseréje, energetikai korszerűsítése.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek