Sport
2024. január 07.

Magabiztosan verte a ZTE az OSE-t.

Vereséggel mutatkozott be az új edző, Váradi Kornél.

Zalakerámia ZTE KK - MVM-OSE Lions 94-77 (24-20, 21-22, 28-17, 21-18)

Zalaegerszeg: Hicks 17, Paige 20/9, Csátaljay 2, Tóth 12, Osztojics 14. Csere: Szalay -, Mishula 15/9, Simó -, Csuti 3/3, Keller 4, Németh 7/3.

Oroszlány: Riddley 29/6, Szabadfi -, John 9/3, Gholston 27/9, Polutak 8. Balsay -, Ruják 2, Gáspár -, Illés -, Werner 2.

Repülőrajtot vettek a kék-fehérek, 13-4-el indult a találkozó, öten is betaláltak néhány percen belül a hazaiaktól, így Váradi Kornél kénytelen volt gyorsan kikérni első idejét oroszlányi vezetőedzőként. Riddley saját lepattanóját szedte le, a plusz egy is sikeres volt, ezzel zárkózott az OSE, ám Németh Ákos szegedi jó játéka után ismét remek cserének bizonyult: első dobása máris egy saroktripla lett. Mishula és Paige középtávolija is betalált, kifejezetten jól dobott a ZTE az első negyed első néhány percében, ahogy a nézőtéren is megállapították, különösen a korábbi meccskezdésekhez képest. Ostojic és Polutak több alkalommal is kakaskodni kezdtek, az OSE pedig egyre közelebb lopakodott. Hazai időkérés után Csuti Kornél hintett szép hármast, ám Riddley is betalált távolról, 24-20-al zárult a negyed. A vendégek amerikai légiósa 14 pontnál járt ekkor, mindössze egy mezőnykísérletet rontva vitte hátán csapatát.

Keller Iván két szép villanásával ismét ellépett a ZTE, ám gyorsan ébredtek a bányászváros legényei. Hullámzott a meccs, időnként bosszantó hibák csúsztak a játékba, mérgelődött is a lelátó népe, különösen amikor Mishula egy labdalopást a gyűrűre zsákolt… Tripláinak azonban annál jobban örültek, gyorsan korrigálta hibáját az ukrán légiós. Hiába lépett meg tízzel a Zalaegerszeg, a negyed vége ismét a vendégeké lett, ráadásul Paige kissé elönzőzte az utolsó támadást… Mindössze három pont maradt a félidőre a zalai fór, 45-42 állt az eredményjelzőn.

Némi fejmosás után sokkal jobban indított a hazai csapat, 11-4-es rohanással ismét magabiztosabb ZTE állt a parketten. Paige hármasa adta meg az alaphangot, de Ostojic és Németh Ákos is betalált. A túloldalon Gholston kapta el a fonalat, ám a ZTE jobban őrizte előnyét mint a korábbiakban. Szép megoldásoknak is tapsolhatott a hazai szurkolótábor, Keller Iván adott önzetlen passzot tavalyi csapattársának, Ostojic pedig elegánsan ziccerezett. Paige dobott buzzer-triplát és Mishula betörése sem volt csúnya, a 73-57-es előny több, mint bíztató volt a zárónegyed előtt.

Hogy ne legyen korai a hazai öröm, arról gyorsan gondoskodtak a vendégek, ugyanis 9-0-val nyitottak. Ez volt azonban az utolsó fellángolása Váradi Kornél új csapatának, mert a ZTE gyorsan megrázta magát és tetszetős támadásokkal fejezte be akcióit. Hicks lopott labdát és zsákolt, majd Németh Ákos adott szép gólpasszt Tóth Ádámnak, majd ismét az amerikai irányító hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ostojicot. 89-70-nél már közel húsz volt a hazai előny, jöhettek a fiatalok, Szalai Domonkos és Simó Bence is. Az OSE nem tudott már érdemben csökkenteni a hátrányon, s bár Gholston megszórta magát a 2. félidőben, nem igazán akadtak társai.

Hiába szórt 56 pontot a Riddley-Gholston tengely, a magyar mag mindössze 4 pontot tett a közösbe. A ZTE-nél ezúttal öten is kétszemjegyű pontot értek el, a 28 magyar pont is egészen jónak mondható, a második félidőre nagyot javuló Tony Hicks pedig ismét nagyot lendített a játékon. A szurkolók örömmel fogadták a meggyőző győzelmet, a 94-77-es eredmény pedig azt is mutatja, hogy amint végre sikerült 80 pont alatt tartani hazai pályán az ellenfelet, nem is maradt el a könnyedebb siker. A ZTE ezzel megerősítette pozícióját a tabella első felében, az OSE viszont továbbra is gyengélkedik.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek