Hír
2024. január 24.

A füstérzékelő életet menthet

Védjük meg magunkat és otthonunkat.

2023-ban összesen 198 lakástűz keletkezett Komárom-Esztergom vármegyében. A lakástűzzel érintett otthonok egyikében sem volt füstérzékelő, holott ezek a készülékek már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek, amikor még van idő cselekedni, az éppen meggyulladt tüzet eloltani, vagy kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Az akár emberéletet is követelő tragédiák megelőzése érdekében javasolt a családi házakban és a lakásokban füstérzékelőt alkalmazni, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, így lehetőséget biztosít a menekülésre.

Fokozott elővigyázatossággal és megelőző intézkedésekkel elejét lehet venni az otthoni tűzeseteknek. Rendszeresen ellenőrizzük az elektromos készülékeket és vezetékeket. Kerüljük a hálózat túlterhelését, és csak jó állapotú, engedélyezett elektromos eszközöket használjunk. Tartsuk távol a gyúlékony anyagokat a hőforrásoktól, és megfelelően tároljuk azokat.

Ügyeljünk arra, hogy a fűtési rendszerek karbantartottak legyenek, és csak megfelelően engedélyezett fűtőberendezéseket használjunk.

A nyílt láng használatára fokozottan figyeljünk, minden esetben győződjünk meg róla, hogy biztosan eloltottuk a gyufát, gyertyát, vagy éppen a cigarettát.

A családtagjaink, hozzátartozóink biztonsága érdekében szerezzünk be füstérzékelőt! Fokozottan figyeljünk az idős, egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre!

Baj esetén pedig a 112-es segélyhívó számon azonnal értesítsék a tűzoltókat!

Forrás: katasztrofavedelem.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek