Hír
2024. január 28.

A Bánki Donát utca helyreállítása és a városi infrastruktúra kihívásai

Ismét megnyílt a forgalom számára a Bánki Donát utca.

December elején az egyik szennyvízvezeték gerincének bélelését végezték, amikor elrepedt a régi vezeték, ami további munkálatokat kívánt. A probléma azonnali megoldása érdekében a csöveket feltárták, kijavították a sérülést, az alépítményeket helyreállították, és az útalapot rendbe hozták még karácsony előtt. Azonban a hosszú ideig tartó fagyos téli időjárás és a hó miatt a burkolat helyreállítását csak mostanra sikerült elvégezni. Így a Bánki Donát utca most már ismét megnyílt a forgalom számára.

A projekt további tervezett részei közé tartozik a szennyvízcsatorna gerinc földalatti bélelése, amely tavasszal folytatódik a Dózsa György úti kereszteződéstől a tó irányába.

Az érintett területen fontos feladat a kisebb forgalom előmozdítása, a gépjárművekre vonatkozó súlykorlátozás betartása és betartatása, hiszen az adott útszakasz 3,5 tonna alatti súlyú gépjárművekkel vehető csak igénybe.

Az iszonyatosan megnövekedett forgalom, a kamionok és teherautók tömege, valamint a tengelyterhelés által okozott rezgések nemcsak a Bánki Donát utca esetében, hanem több városi területen is problémát jelentenek.

A városi tervezésnek és a közlekedési rendszer fejlesztésének ezért olyan megoldásokat kell keresnie, amelyek a lakosság igényeit és a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek