Hír
2024. január 30.

Szemle az ebrendészeti telepen

Hétfőn délelőtt látogatást tett az oroszlányi ebrendészeti telepen Lazók Zoltán polgármester és Hufnágel Ákos városi rendőrkapitány.

Oroszlányban már az 1990-es évek eleje óta folyik ebrendészeti tevékenység és működik az telep. Az önkormányzat azóta anyagi lehetőségeihez mérten fejleszti és korszerűsíti a telephelyet, amely a jelenlegi szervezeti formában 2017. július 1-től működik.

Az önkormányzat a tevékenység ellátását saját szervezeti keretek között látja el, amely az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal városrendészeti osztályának vezetője közvetlen felügyelete és ellenőrzése alatt, két ebrendész kolléga közreműködésével történik.

Az önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása, továbbá a város belterületén elhullott állatok begyűjtése.

A 2022. január 1-től hatályos Kormányrendelet részletesen szabályozza az ebrendészeti tevékenység végzésének, továbbá az ebrendészeti telep létesítésének, működtetésének, az állatok örökbeadásának, valamint életük megengedett módon történő kioltásának feltételeit.

Thüringer Ferenc ebrendész elmondta: a kutyák örökbefogadása Oroszlányban kiemelkedő, hiszen a legutóbbi statisztika alapján 89 százalékban lett új gazdijuk a leghűségesebb négylábúaknak.

„Kapitány úrral együtt nagy kutyabarátok vagyunk, neki tacskójai vannak, nekem két különböző kutyusom, az egyiket éppen erről a telepről fogadtam örökbe. Mind a ketten elkötelezettek vagyunk abban, hogy a telephelyre bekerült ebek tartása megfelelő és szakszerű legyen a jövőben is” – monda a látogatás végén Lazók Zoltán polgármester.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek