Évforduló
2024. február 01.

Jubileumi évforduló

Ma ünnepeljük Oroszlány várossá nyilvánításának 70 éves évfordulóját, amely egy rendkívül fontos mérföldkő a település életében.

Oroszlány nemcsak egy város, hanem egy közösség is, amely büszke múltjára, jelenére és bizakodva tekint jövője felé. Története tele van kihívásokkal és sikerekkel, amelyek alakították a város arculatát és jellemét. Településünk meghatározója és éltetője volt több mint fél évszázadon keresztül a bányászat, amely hozzájárult az ország gazdasági fejlődéséhez és iparosodásához.

Oroszlány ugyanakkor a kultúra városa, amely gazdag hagyományokkal, értékekkel rendelkezik, befogadó és nyitott más nemzetiségek és kisebbségek iránt.

A település várossá válása nemcsak egy jogi döntés volt 1954. február elsején, hanem egy elismerés is. Elismerték, hogy Oroszlány olyan önálló és fejlődő ipari település, amely képes megteremteni lakói számára a jó élet feltételeit. Elismerték, hogy fontos szereplő a régióban és az országban, amely hozzátesz a közös haladáshoz. Elismerték, hogy Oroszlány lakói és bányászai példaértékű közösséget alkotnak, amely összetart.

Ma azonban nemcsak Oroszlány várossá válását ünnepeljük, hanem mindazt, amit az elmúlt 70 évben elértünk. Ünnepeljük azokat az embereket, akik építették és alakították ezt a települést. Ünnepeljük azokat a generációkat, akik itt nőttek fel és éltek. Ünnepeljük azokat a pillanatokat, amelyek örömet és boldogságot hoztak nekünk, és ünnepeljük azt a szellemet, amely mindig előre vitt és visz minket.

De amikor az elmúlt 70 évre emlékezünk, akkor a jövőbe is tekintünk. Hiszünk abban, hogy Oroszlánynak még sok lehetősége és célja van. Hiszünk abban, hogy Oroszlány továbbra is fejlődni és növekedni fog, megőrzi és ápolja kultúráját és hagyományait, hogy a település továbbra is élhető és mind szerethetőbb legyen.

Legyünk büszkék arra, hogy ebben a városban élünk. Legyünk büszkék arra, hogy ezt a várost hívhatjuk otthonunknak, hogy ezt a várost építjük közösen, mert a múltunk erre kötelez. A jövőnk pedig rendületlen cselekvésre ösztönöz a magunk, a családunk és a közösségünk érdekében.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek