Ünnep
2024. február 02.

Méltón ünnepelt Oroszlány

Emlékezetes, színvonalas programokkal ünnepelték csütörtökön délután Oroszlány város 70. születésnapját.

A nagyszabású megemlékezés a Szent Borbála téren lévő Bányászok szobornál a jubileumi időkapszula elhelyezésével kezdődött.

Az eső ellenére kilátogató városlakókat dr. File Beáta jegyző köszöntötte, majd Lazók Zoltán polgármester gondolatait követően Fátrai Márta, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub vezetője mondta el a csoport üzenetét a jövő nemzedékének, majd négy általános iskolás diák olvasta fel, hogy mit kívánnak a következő évtizedektől.

A ceremónia zárásaként Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő elhelyezték az időkapszulát a szobor talapzatánál.

A születésnapi rendezvény a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében folytatódott, ahol egykori és jelenlegi városvezetők, önkormányzati képviselők, vármegyei elöljárók, számos cég-, intézmény- és civil szervezeti vezetők, valamint a város 70. éves lakói tették tiszteletüket. Lazók Zoltán polgármester 70 évet átkaroló köszöntője, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit helytörténeti memoárját követően sorra léptek színpadra a helyi fellépők.

A Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola, a Fővárosi Gyermekotthon és Általános Iskola, a Hébé Alapfokú Művészeti Iskola, a Szíjj Irma Kamarakórus, a KaDarka Társulat, valamint az Oroszlányi Bányász Népdalkör énekes, verses, zenés, táncos produkcióját az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar zárta az Oroszlányi indulóval és Bányász Himnusszal.

A szervezők meglepetéssel is készültek: minden jelenlévő kézbe kapta a 2840 helyi újság „70 éves Oroszlány” című ünnepi különszámát, valamint az erre az alkalomra készített rendkívül ízletes Oroszlány tortát is megkóstolhatták.

A rangos eseményt tűzzsonglőrök előadása zárta a Szent Borbála téren.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek