Sport
2024. február 04.

Nem volt esélye az OSE-nak Szombathelyen

A Falco magabiztos különbséggel győzött.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 99-70 (25-21, 19-16, 26-18, 29-15)

Szombathely: Pot 14, Tanoh Dez 7/3, Benke 13/6, Tiby 25/9, Keller 12/3. Csere: Pongó 10/3, Jordano 5/3, Barac 5, Krivacevic 4, Kovács B. 3/3, Verasztó 1, Hansen D. -.

Oroszlány: Ruják 9/3, Szabadfi 1, Polutak 15, Thomas 12, Riddley 16/9. Csere: Balsay 10/3, Werner 4, Gáspár M. 3/3, Czermann -, Illés M. -.

A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége volt az utolsó előtti helyen álló MVM-OSE Lions a férfi kosárlabda élvonal alapszakaszának 19. fordulójában.

Keller duplája nyitotta a pontok sorát, de Ruják és Thomas is felvette a fonalat, így hiába Pot jó büntetői, az OSE 6-4-es vezetésre tett szert. A Falco gyorsan kapcsolt, a kezdő ötös másik három tagja, Tiby, Benke és Tanoh Dez is feliratkozott a pontszerzők közé, így fordítottak a hazaiak (10-6). Gyors pontváltás után Riddley triplájával zárkózott az OSE, de Tiby is kintről vállalt pontos dobást, így a negyed közepéhez érve megléptek a hazaiak, akik a büntetővonalról és akcióból tovább növelték előnyüket (23-12). Ruják közelről, Gáspár távolról célzott pontosan, majd Thomas is csatlakozott egy duplával – a 7-0-s OSE-futást Pongó közelije zárta le (25-19). Riddley akcióból igen, büntetőkből nem talált be az utolsó percben, így 25-21 állt az eredményjelzőn az első negyed után.

Benke triplája vezette fel a második tíz percet, Werner kettessel válaszolt. Tartotta négypontos előnyét a Falco, majd Keller zsákolt, Jordano pedig rögtön a bedobás után labdát szerzett – utóbbi akció végül nem zárult ponttal (31-25). Ezúttal Benke passzát húzta a gyűrűbe Keller, nyolcra nőtt a Szombathely előnye. Nem sokáig: Riddley hármasa és Thomas zsákolása után már a hazaiak kértek időt (33-30). Riddley egy büntetője volt jó, kettőre jött fel az OSE. Hiába növelte ismét előnyét a Falco, az OSE újfent visszajött háromra – nem tudta lehagyni szívós ellenfelét a Szombathely (38-35). Benke triplája talált, Pot viszont ziccert rontott. Az OSE is többet hibázott, Ruják jegyzett már csak pontot az első félidőben, amit Pongó hármasa zárt le (44-37).

Pongó ziccere kimaradt, a fordulásból Werner viszont jól centerezett. Jordano szerezte a Falco első pontjait a második félidőben – néhány centin múlt csak, hogy tripla legyen a ketteséből. Ruják adott bravúros passzt Balsaynak, aki bedobta ziccerét, és még a megítélt büntetőt is (46-44). Benke is gól jó plusz büntető-akcióval jelentkezett, amire Balsay a mezőnyből felelt három ponttal. Keller is beleállt egy triplába, sikerrel, majd Tiby büntetői is pontosak voltak. Az iménti páros egy közös akciót is vezetett: Keller készítette elő a terepet Tibynek, aki értékesítette a ziccert. Jordano triplája után időt kért a beragadó OSE (59-47). Benke villámgyors akciójára Thomas remek betörése volt a válasz – állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában növelte előnyét a Falco, köszönhetően például a játékrészt lezáró Tiby-triplának (70-55).

Thomas gyors kettesét Pot közelije követte. Barac első büntetője volt csak jó, a második után viszont övé lett a lepattanó, majd Pot kosárral fejezte be a támadást. Barac ismét betalált, 77-57-nél meglett a közte húsz. A játék képe nem változott, a Falco kis léptékkel folyamatosan növelte a különbséget: mínusz 23-nál jött egy újabb OSE-időkérés (86-63). A mérkőzést innen már magabiztosan hozta le a Falco az egyre inkább elfáradó OSE-val szemben, és 99-70 különbségű győzelmet aratva őrizte meg hazai veretlenségét.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek