Hír
2024. February 19.

Új eszközöket kapott a Digitális Tudásközpont

Több, mint másfél millió forint értékben gazdagíthatta eszközparkját az oroszlányi Digitális Tudásközpont az önkormányzatnak köszönhetően.

Az intézményben a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció, a mesterséges intelligencia világával ismerkedhetnek meg testközelből a diákok.

Az elsősorban iskoláskorú gyermekeket és a fiatal felnőtt korosztályt célzó oktatási és szórakoztató központ eddig az általános iskolák felső tagozatából várta az érdeklődő diákokat és iskolai csoportokat. Ozobot iskolai csomagok, LittleBits elektronikai készletek és még egy legó Roxfort kastély is érkezett, hogy a későbbiekben a matematika logikát és a kódolást is fejlesszék ezekkel az eszközökkel. A diákok iskolai foglalkozásokon is kipróbálhatják az eszközöket, több tantárgy keretében is. A fejlesztésnek köszönhetően a nyári napközis táborok korosztálya is kibővülhet.

Az új eszközbeszerzésre az önkormányzat még 2023-ben különített el forrást, hogy a városi és a városkörnyéki alsó tagozatosok is részt vehessenek a központ életében, és minél hamarabb sajátítsák el a későbbi ismeretek megszerzéséhez szükséges készségeket. A hétfő délutáni eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Rajnai Gábor alpolgármester is részt vett.

Az oroszlányi tudásközpont a 6 központból álló országos hálózat tagja, amelynek működtetését az önkormányzat és a tatabányai Edutus Egyetem végzi.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek