Hír
2024. február 23.

Feltűzték a szalagot

Két osztály fejezi be tanulmányait idén az oroszlányi TSZC Eötvös Loránd Szakképző Iskolában. A 25 végzős diáknak pénteken tűzték mellére a szalagot, amely mostantól jelzi: új élet küszöbére érkeztek.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében megtartott szalagavató ünnepség a végzős tanulók bevonulásával kezdődött, majd üdvözölték a vendégeket, köztük Pákozdi Szabolcsot, a Szakképzési Centrum főigazgatóját, Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert.

Köszöntő beszédében a főigazgató, valamint Orbán Ferenc az almamáter intézményvezető-helyettese is kifejtette, hogy most még közös az ünneplés, de bizony néhány hónap múlva szárnyat bontanak és elrepülnek a diákok az iskolából. Ehhez azonban sikeres vizsgát kell tenniük az bányász színekbe, piros-fekete ruhába öltözött diákoknak.

Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokat mondta: „A mai délután az ünneplésé, de nem szabad elfelejtenetek, hogy a következő időszakban életetek egyik legfontosabb fordulópontja előtt álltok. A szalag azt jelenti, hogy hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel. Nem tudjuk, beteljesülnek-e az álmaitok, de én személy szerint drukkolok, hogy megvalósuljanak elképzeléseitek a nagybetűs életben. Ma elkezdődik a Ti új, különleges, várakozással, felkészüléssel teli tavaszotok! Örüljünk ennek a rendkívüli napnak!”

A megható rendezvényt verssel, táncprodukciókkal színesítették a szervezők.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek