Sport
2024. március 24.

Szoros meccset húzott be az OSE

Az Atomerőmű küzdött, de végül 11 ponttal alulmaradt a kosárlabda bajnokság 25. fordulójában, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban.

MVM-OSE Lions - Atomerőmű SE 84-73 (21-20, 18-13, 23-19, 22-21)

MVM-OSE Lions: Ruják 13/3, Gholston 28/9, Balsay 4, Stevenson 12, Polutak 6. Csere: K. Thomas 19/3, Illés 2, Werner -, Szabadfi -.

Atomerőmű SE: Ihring 17/3, Kucsora 8/6, Géringer 5/3, Nicholson 14, Knowles 11. Csere: Eilingsfeld 5, Radics -, Wooten 4, Dorogi 2, Kovács Ák. 7/3.

A 9. helyezett MVM-OSE Lions csapata fogadta hazai pályán a 13. helyen álló Atomerőmű SE csapatát. A mérkőzésnek nagy volt a jelentősége, hiszen a két csapat között csupán egy győzelem volt a különbség.

Knowles közelijével indult a találkozó, majd az ellentámadásból Gholston hintett be egy triplát. Az ASE négypontos előnyt harcolt ki magának, ami nem tartott sokáig, a 4. percben 8-8 állt az eredményjelzőn. Gholston duplájával vette át a vezetést a hazai csapat, majd az amerikai az elhibázott paksi támadást követően egy triplát bedobott. A 8. percben Eilingsfeld kosarával 15-15-nél lett újra egyenlő az állás. Thomas révén aztán magához ragadta újra a vezetést az OSE, ám az utolsó pillanatban még Kovács triplája célba ért, így csupán egy pont maradt meg a hazai előnyből az első tíz percet követően (21-20).

Hiába indult hazai pontokkal a negyed, a 14. percben Knowles újabb közelije után 23-26-ra módosult az állás. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert Stevenson és Ruják pontjaival újra visszavette a vezetést az Oroszlány. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, köszönhetően annak is, hogy támadásban mindkét oldalon akadozott a gépezet. A negyed végére aztán kisebb előnyt harcoltak ki maguknak az oroszlányiak, Ruják negyedzáró duplájával hat ponttal vezettek a félidőben (39-33).

Nicholson kosarával vette kezdetét a második félidő, amire Gholston kétszer is válaszolt, kihasználva a vendégek eladott labdáját. Továbbra sem változott a forgatókönyv, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Jellemzően a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, de az atomvárosiak egy percre sem akartak leszakadni. A 26. percben Polutak kétpontosa után 53-46-nál meglépni látszott a hazai csapat. Nicholson és Kovács azonban válaszolt, hazai oldalon pedig Thomas büntetőzött tökéletesen. Az utolsó negyed a hazaiaké volt, Stevenson és Gholston 10 pontosra növelte a hazaiak előnyét (62-52).

Géringer triplájával indult a záró etap, majd bő két percig beragadt az eredmény, nem tudtak a csapatok a gyűrűbe találni. Az Oroszlány tartotta korábban megszerzett előnyét, a 10 pontos távolság kellően biztonságosnak tűnt. A 35. percben Kucsora talált be távolról, ezzel visszajött 69-62-re az ASE. Ihring kétpontosa után már csak öt pont volt a különbség, de az ellentámadást nem tudták a vendégek kivédekezni, Ruják pedig közelről betalált. Kucsora kosarával újra felcsillantak a paksi remények. Noha Gholston is betalált, a paksiak még közelebb tudtak kerülni, Kucsora és Ihring duplái után 76-73 állt az eredményjelzőn a 38. percben. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de az OSE higgadt tudott maradni a kritikus hajrában és pontosan büntetőzve bebiztosították győzelmüket (84-73).

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek