Hír
2024. április 21.

Párizsban landolt az oroszlányi közönség

Humorban gazdag színházi este várta a publikumot szombaton a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, ahol a bohózatirodalom egyik legsikeresebb darabja, a Boeing Boeing - Leszállás Párizsban került bemutatásra.

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is.

Bernard, a fiatal francia építész igazi playboy: Párizs egyik legmenőbb részén él, ahol a város csodálatos panorámájában gyönyörködhet. Szerelmi élete azonban meglehetősen zavaros, hiszen egyszerre három légikisasszonnyal is viszonyt tart fönn. Mivel gondosan figyelemmel kíséri a repülőjáratok menetrendjét, eddig sikerült távol tartania őket egymástól, hisz a lányok mindig más napokon érkeznek a városba.

Bertha, a házvezetőnő kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul betoppan Bernard gyerekkori barátja, Robert is, aki egyik ámulatból a másikba esve próbálja megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban.

Egy napon azonban a légitársaságok gyorsabb gépeket kezdenek használni, ezzel felborítva az eddigi megszokott menetrendet. Bernard élete ettől teljesen felborul, hiszen a három lány egyszerre érkezik Párizsba.

A nappaliból 6 ajtó nyílik: a különböző szobák közötti fergeteges helycserék, hirtelen támadó és összedőlő haditervek, hallucinációkat okozó mérgezett konyak, véletlen személycserék fokozzák a feszültséget, teszik egyre kilátástalanabbá a helyzetet. A megoldást természetesen a leggyengébb láncszem, a kétbalkezes barát és a rutinos házvezetőnő jelentette.

A színházkedvelők ezúttal sem csalódtak, hiszen a színészek egy felejthetetlen előadással örvendeztették meg őket.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek