Hír
2024. április 24.

A természet védelmében

A Pro Vértes Közalapítvány a Vértesi Natúrpark klímavédelmi stratégiájáról tartott települési fórumot kedden délután Oroszlányban.

A szervezők a rendezvényen ismertették azt a munkaanyagot, mely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira. Az aszályos évek, az egyenetlen csapadékeloszlás, a vízhiány, vagy a szélsőséges időjárási jelenségek évről évre megnehezítik az életünket.

A klímaváltozás ma már nem hit kérdése, jelei tudományos ismeretek nélkül is kézzelfoghatóak világszerte.

A Vértesi Natúrpark élőhelyei is érzékenyek a klímaváltozás hatásaira, ezért a további biztonságos működtetésük, illetve saját létfenntartásunk érdekében szükség van egy olyan stratégia megalkotására, amely megfelelően támogatja a területek kezelését – mondta Viszló Levente, a Pro Vértes Közalapítvány vezérigazgatója.

Szerencsére a Vértes környékén nemcsak gazdag élőhelyek láncolata és változatos élővilág létezik, hanem egy olyan emberi szellemi potenciál is, mely ezt értékeli és felelősen cselekszik saját maga és az élővilág érdekében.

Ebben a szellemben zajlott az oroszlányi fórum, melynek legfőbb célkitűzése az volt, hogy a résztvevők közösen álmodják meg az élhető és fenntartható vértesi táj jövőjét.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek