Hír
2024. május 02.

Fergeteges majális Oroszlányban

Az idén 70 éves Oroszlány egy egész napos, igazi retro bulival ünnepelte május 1-jét.

A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar a Cirill Táncstúdióval közösen már reggel 7 órától zenés ébresztő tartott a város több pontján.

A délelőtt folyamán a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház környékén gyülekezni kezdtek a retro felvonulás részvevői. Az Önkormányzat, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében közel 1200 városlakó gondolta úgy, hogy a régi időket felidézve beáll a felvonulók sorába.

A számos civil és sportszervezetet, tűzoltóságot, a Bányászati Múzeum és általános iskolák képviselőit 11 órakor mazsorett tánc és fúvószene kíséretében Lazók Zoltán polgármester és Rajnai Gábor alpolgármester vezette fel a Közös Önkormányzati Hivatalig.

A nosztalgiázókat az”Éljen május 1-eje!”, valamint a rendezvényhez köthető régi mozgalmi dalok és a szintén ezer főt meghaladó közönség hangos tapsa fogadta a Rákóczi úton.

A felvonulást – melyre utoljára 10 évvel ezelőtt került sor Oroszlányban – a régi hagyományoknak megfelelően sör és virsli zárta, miközben a Szent Borbála téren a gyerekeket légvárak, arcfestés, csillám tetoválás, nagyméretű fajátékok várták.

A délutáni programok a szabadtéri színpadon folytatódtak. Elsőként Mihályi Réka- Masni és Pocó koncertjét élvezhették a legkisebbek, majd Csináljuk a fesztivált! címmel tehetséges fiatal színészek az egykori táncdalfesztiválok legsikeresebb slágereit adták elő többek között olyan énekesektől, mint Aradszky László, Cserháti Zsuzsa, Korda György, Koós János és Kovács Kati.

Őket követte a Super Troupers „Hotel Menthol” című produkciója, melyben az egykor rendkívül népszerű rock and roll együttes, a Hungária dalai kerültek színpadra.

A majálist régi Edda slágerek zárták. A bakancsos korszak dalain egy generáció nőtt fel. Nem csoda, hogy az Érzés zenekar által előadott nótákat – Álom, Keselyű, Torony, Minden sarkon álltam már, Ahová eljutok stb. – a hatalmas közönség kívülről fújta.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek