Hír
2024. May 04.

Búcsúztatták a végzősöket

Ötvennyolc végzős diák járta be utoljára az alma mater folyosóit szombaton délelőtt a Hamvas Béla Gimnáziumban, hogy elbúcsúzzon az évekig második otthonként szolgáló intézménytől.

A ballagókat szülők, rokonok, barátok tömege várta az intézmény bejáratánál, ahol elsőként Fenyvesi Veronika, a Tatabányai Tankerületi Központ képviseletében egy Hamvas Béla idézettel köszöntötte őket, majd Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokat mondta: „Ahogy elhagyjátok a gimnázium falait, úgy léptek be egy új világba, ahol Ti lesztek a változások motorjai. Legyetek bátrak, kreatívak és soha ne feledkezzetek meg arról, honnan indultatok. Oroszlány büszke minden egyes diákjára, és várjuk, hogy miként viszitek tovább közösségünk hagyományait és értékeit. Az egyetemi évek messze repíthetnek benneteket, de bízom benne, hogy a kapcsolatok, amelyek itt alakultak és formálódtak, örökké megmaradnak, s örömmel tértek vissza városunkba. Sose felejtsétek el a középiskolás éveket, sose felejtsétek el, hogy Oroszlányban mindig otthon lesztek. Most a város nevében búcsúzom tőletek, kívánok sok sikert, sikeres pályafutást és boldog jövőt!”

Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató búcsúztatóját követően a tizenegyedikesek átvették az iskola zászlóját a végzősöktől, majd a hagyományoknak megfelelően a jutalmak, és a Palásti Tanárnő Díj átadásával zárult a gimnázium ballagási ünnepsége.


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek