Kultúra
2024. május 11.

Öreglányok a színpadon

Nagy érdeklődés mellett került bemutatásra péntek este a Liliom Produkció legújabb előadása, az Öreglányok című vígjáték az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A fergeteges zenés komédia négy, olyan, a hetvenes éveiben járó nőről szól, akik életük utolsó fejezetében a hedonizmust és a nevetést választják.

Egy parkban a sors összehozza az „öreglányokat”, a mai hetveneseket, akikben az a közös, hogy minden tulajdonságukkal együtt felvállalják önmagukat. Ezek az asszonyok őszinték, de ennek ellenére rengeteg könnyedséggel és humorral lettek megáldva. És ami még ennél is fontosabb: még most is ízig-vérig nők, akik életük utolsó szakaszában úgy döntöttek, hogy a jókedvet választják, mert szeretnék még élvezni az életet.

Az előadásban zseniális dalok csendültek fel, köztük több olyan is, amelyeknek még soha nem írtak szöveget, mint például Scott Joplin The Entertainer című száma. Több dal pedig új szöveggel volt hallható az előadásban: az Éjjel az omnibusz tetején, a Meseautó, de a Carmenből is felcsendült egy részlet.

A Liliom Produkciót a hazai színházi és filmes életben jól ismert Tallós Rita színésznő, rendező alapította annak reményében, hogy Magyarországon, Európában, illetve a világon, egyedülálló módon, olyan női színházi struktúrát teremtsen, amelynek mottója: “Nők, nőkről, nem csak nőknek!”


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek