Évforduló
2024. május 15.

A családok nemzetközi napja

Május 15-e a családoké. Az ENSZ 1994-ben nyilvánította ezt a napot a családok nemzetközi napjává, hogy a figyelmet a társadalom legfontosabb közösségére irányítsa.

A világnapok tökéletes alkalmat adnak arra, hogy megálljunk, és az adott témára fordítsuk a figyelmünket. Kutatások bizonyítják, hogy a családnak milyen fontos szerepe van – nemcsak a gyerekek életében, hanem a felnőttek számára is. A család egy elfogadó közeg, ahol érzelmi biztonság vesz körül, családtagjainkra rábízhatjuk magunkat, védőhálót jelentenek, megoszthatjuk boldogságunkat, fájdalmunkat, vívódásainkat. A családi ünnepek keretet adnak a hétköznapoknak, a családi hagyományok ápolása és továbbörökítése is hozzájárul ahhoz, hogy érezzük a megtartó köteléket, ami körülvesz bennünket.

Ezeket a család világnapján érdemes átgondolni, de ne csak ezen a napon fektessünk energiát a kérdésbe! Tudatosítsuk, mennyire fontos és nélkülözhetetlen ez a közösség ahhoz, hogy mentálisan, lelkileg jól érezzük magunkat! Felnőttként sokszor okozhat nehézséget, hogy időt szakítsunk a hétköznapok apró, de annál fontosabb pillanataira. A közös étkezések lehetőséget teremtenek a beszélgetésre, az élmények megosztására, a családtagokat érintő kérdések megvitatására. Szánjunk rá időt, és ha van rá lehetőség, a nap során legyen legalább egy olyan étkezés, amit szűk családunkkal töltünk el, és tegyük rendszeressé a szélesebb családdal való találkozásokat.

Május 15-én igyekezzünk minél több időt eltölteni a családunkkal, a jövőben pedig tartsuk meg a jó szokásainkat, és próbáljuk minél több közös élménnyel gazdagítani az életünket.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek