Hír
2024. május 17.

Tanári hangverseny

Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából, „70 év – 70 hang” címmel ünnepi tanári hangversenyt szervezett április 17-én a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében Sárközi-Seres Mónika köszöntötte a megjelenteket - köztük Lazók Zoltán polgármestert -, majd kezdetét vette a koncert, melyen az oktatási intézmény összes zenetanára közreműködött.

Nyitányként Farkas Ferenc: Régi magyar táncok művét a fúvóstanárok adták elő. Ezt követően egy Komarovszkij variációt hallhatott a közönség hegedű és zongora feldolgozásban, majd Goltermann opus részlete csendült fel gordonkán és gitáron.

A továbbiakban egy zongora négykezes, egy ír ballada feldolgozás hegedűn és gitáron, majd régi francia táncok következtek furulya kvartett előadásban. Piazzola csodálatos tangóját vonós négyes adta elő, melyet Brubeck világhírű jazz száma, a Take Five követett.

A zenepedagógusok meglepetésről is gondoskodtak. Hangszereiken és rögtönzött énekkaruk kíséretében előadták a Legyetek jók, ha tudtok című olasz film betétdalát, melynek éneklésébe a közönséget is bevonták.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek