Hír
2024. május 23.

Az oroszlányi gimnázium is csatlakozott

A Hamvas Béla Gimnázium is csatlakozott a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Legyél Te is rendőr! pályaorientációs programjához.

A Főkapitányság újabb négy középiskolában folytatta bemutatkozó programját. Az előadásoknak az a célja, hogy a fiatalokkal megismertesse a rendőri hivatást és tájékoztatást adjon a jelentkezés módjáról, feltételeiről. A folyamathoz az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium is csatlakozott.

A középiskola igazgatója, Dr. Radványiné Varga Andrea, valamint a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrfőkapitány május 22-én írt alá együttműködési megállapodást.

Az intézmény vállalta, hogy azon diákjai számára, akik érdeklődnek a rendőri pálya iránt, lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyenek a főkapitányság munkatársai által tartott foglalkozásokon. A szakkör célja, hogy a tanulók egyenruhásoktól gyakorlati ismereteket szerezzenek, amelyekkel pályaválasztásuk megalapozottabbá válik. Ezeken az alkalmakon az alapvető bűnügyi és rendészeti ismeretek mellett a fiatalok betekintést nyerhetnek azokba a speciális feladatokba, amelyeket a motoros, kutyás rendőrök vagy a bűnügyi technikusok látnak el mindennapi munkájuk során.

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek