Egészség
2024. május 24.

Ünnepélyes projektzáró

A járóbeteg szakellátások színvonalának fejlesztése az Oroszlányi Szakorvosi Intézetben – EFOP-2.2.19-17-2017-00093 – Európai Uniós Program sikeres lezárásaként projektzárót tartottak május 24-én az egészségügyi intézményben.

Az ünnepélyes programot – melyen Lazók Zoltán polgármester és dr. File Beáta jegyző is részt vett – Dr. Mézesné Dr. Lőrinczi Enikő, az Oroszlányi Szakorvosi Intézet megbízott igazgató nyitotta meg.

Ezt követően Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy az utóbbi években több mint fél milliárdos fejlesztést sikerült megvalósítani a szakorvosi rendelőben, mely az oroszlányi és járásbeli lakosság járó beteg ellátását nagymértékben elősegíti.

Takács Péter egészségügyi államtitkár projektzáró beszédében kihangsúlyozta: „Ez a beruházás örömteli és bizonyítja azt, hogy elkötelezettek vagyunk a lakóhely közeli egészségügyi ellátások megerősítésére. Ennek egyik része az alapellátás újraszervezése, másik pedig a járó beteg szakellátás modernizációja. Ezekben Oroszlány az élen jár, itt minden lehetőség adott, kiváló szakmai háttérrel”.

A meghívottaknak Dr. Varju János főorvos vetített képes prezentáción keresztül mutatta be a fejlesztéseket, melyet egy rövid időutazással kezdett. Mint mondta, a jelenlegi épület 1982-ben került átadásra, és gyakorlatilag a 2003-as, közel 500 millió forintos beruházást követően alakult ki a jelenlegi formája. Az ellátásban részesülők száma Oroszlány és a járás lakóit együttvéve közel 25.000 fő. Az intézmény felújítására 2013-tól napjainkig 680 millió forintot fordítottak, mely állami és önkormányzati támogatásoknak köszönhető.

A most lezárult EFOP-os pályázat 280.000 millió forint volt, melyhez társult a 2022-ben, a Richter Gedeon Egészségváros programon elnyert 7.5 millió forintnyi összeg. Ennek 1/3-át eszközök vásárlására, 2/3-át az épület új infrastrukturális fejlesztésére fordították.

21. századnak megfelelő diagnosztikai eszközöket, modern röntgen és ultrahang berendezéseket vásároltak, új kezelőhelységeket alakítottak ki, és hosszú évek után sikerült kiépíteni a betegbehívó rendszert is.

Az esemény végén a jelenlévők közös bejáráson meg is tekinthették a fejlesztéseket.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek