Sport
2024. május 26.

Átadták a focipályákat

Május 25-én az oroszlányi labdarúgás történetének újabb fontos pillanatához érkezett. Hosszú és kitartó munka eredményeként a Chudik Lajos Sporttelep két élőfüves pályájának átadása valósult meg.

Infrastrukturális fejlesztés eredményeként, a TAO támogatásnak köszönhetően sikerült a két rossz állapotban lévő füves pályát felújítani, és ezzel megteremtődött a gyerekek, a sportolók számára az, hogy méltó körülmények között edzhessenek, fejlődhessenek.

„Itt, ahol most állunk, egykor csak egy pálya volt, igaz, hogy az stadion volt. Lelátóval, azt megtöltő szurkolókkal, futballt szerető emberekkel. Ha arról beszélünk, hogy foci és Oroszlány, akkor óhatatlanul eszébe jut mindenkinek az Oroszlányi Bányász. Az a klub, amelyik évtizedeken keresztül jelentős szerepet játszott a környék labdarúgásában, amelyik több évig szerepelt a magyar foci második vonalában, 12 évig volt NB 1/B-s csapata a városnak. Megfordult itt számtalan nagy csatát megélt, több száz NB 1-s mérkőzéssel, néhány válogatottsággal rendelkező játékos is, például Halász István, Kiss Sándor, és a csapat saját ikonja, Sallói István. Ezek a labdarúgók az eredményeikkel, odaadásukkal értéket teremtettek és örökséget hagytak az utódokra” – mondta nosztalgiázva Bozsik Péter, az Oroszlányi Szabadidő Egyesület szakmai igazgatója.

Novák Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség klubfejlesztési mentora elmondta, hogy három évvel ezelőtt az MLSZ Sportigazgatósága egy felmérést végzett, ahol az OSZE körzetközponti státuszt nyert el. Ennek kitétele volt két nagyméretű füves pálya egymás mellett. A mostani felújítással minden feltétel adottá vált ahhoz, hogy magas szakmai színvonalon tudják képezni a játékosokat.

Lazók Zoltán polgármester elmondta: „Ez a stadion 1960. május 1-jén került átadásra, az akkori tervek szerint 10.000 néző befogadására volt alkalmas. Ennyi néző soha nem volt itt…Most adott az, hogy van egy körzetközpontunk, van egy működő egyesületünk, vannak támogatói az oroszlányi focinak. Bízom a jelenlegi szakmai munkában, és bízom abban, hogy komoly sikereink lesznek a jövőben”.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő stílszerűen fogalmazott:” A futballmérkőzés 2x45 percből áll, és akkor van vége, amikor lefújják a meccset. Ennek a két pályának a felújítása a hosszabbításban sikerült. Örülök annak, hogy sok vita után végre az oroszlányi utánpótlás neveléshez, a Bozsik Programhoz, és mindahhoz, ami itt a foci jövőjét jelentheti, megvalósult ez a beruházás. Foci nyelven a labda a hálóban, a gólnak pedig a labdarúgók örülhetnek a két felújított pályának köszönhetően.

A rendezvényt két kulturális műsor színesítette. Elsőként a Dadi Református Általános Iskola végzős diákjai palotás táncot, majd az oroszlányi Gyermekotthon lakói katona táncot adtak elő.

A díszvendégek szalagátvágását, majd az országgyűlési képviselőnő kezdőrúgását követően az OSZE felnőtt labdarúgóiból és az Oroszlányi Bányász öregfiúk csapatából összeállított gárda pályaavató mérkőzést játszott a Ferencváros régi sztárjaival.

A vendégeknél olyan egykori sokszoros magyar válogatott játékosok léptek pályára, mint Mucha József, Keller József, Fischer Pál és Telek András. Talán nem is meglepő, hogy a meccsen az FTC öregfiúi győztek 3:1 arányban.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek