Hír
2024. május 26.

Tűzoltó verseny és családi nap

Nagy volt a nyüzsgés szombaton az Oroszlányi Bányászati Múzeum területén.

Már reggel 7 órától várták a csapatokat arra a tűzoltó versenyre, melyet a Komárom-Esztergom Vármegyei Tűzoltó Szövetség, a Katasztrófavédelem, és házigazdaként az oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság szervezett közösen.

A programon Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere, valamint Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelem igazgatója mondott megnyitó beszédet, melyet a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági lány és fiú csapatának bemutató szerelése követett.

Ezután kezdődött a lánglovagok kismotor szerelő versenye, melyen 18 csapat indult. Az ifjúsági fiú és vegyes, valamint a felnőtt férfi és női kategóriát is a Kecskédi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapatai nyerték meg.

A főzéssel egybekötött egész napos programra a tűzoltók családtagjait is várták. A gyermekek részére különböző foglalkozásokat – rajzkészítés, puttony fecskendővel bukócélra lövés, tűzoltóruhába öltözés és fotózás, lajtos kocsi fecskendő használat stb. – szerveztek.

Ezeken kívül múzeumi tárlatvezetésen, kisvonatozáson is részt vehettek a rendezvényre kilátogatók. És természetesen nem maradt el a lurkók kedvence, a habparty sem, melyet az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület biztosított.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek