Sport
2024. május 28.

Hazai éremeső

Szombaton Oroszlányban rendezték meg a Tini Nyugat-Magyarországi Súlyemelő Bajnokságot.

A házigazdák mellett Tatabánya, Szombathely, Győr, Kisbér, Tata, Tamási, a budapesti REAC, Székesfehérvár, Pápa súlyemelő szakosztálya összesen 60 versenyzőt indított.

Oroszlányi versenyzőként kölyök korcsoportban, a 8-9 évesek között Vadász Krisztina a 36 kg-os súlycsoportban mind a 6 gyakorlatát teljesítette. 19 kg-ot szakított és 25 kg-ot lökött, így a korosztályában a legtöbbet emelte és első lett.

Lány korcsoportban, a 10-12 éveseknél Vadász Alexandra 21 kg-ot szakított és 30 kg-ot lökött. Szintén első lett, magasan megelőzve vetélytársait a 36 kg-os súlycsoportban.

Kelemen Vivien a 45 kilogrammosok között szintén nyert. 17 kg-ot szakított és 23 kg-ot lökött.

Fiú korcsoportban, a 10-12 évesek között Németh Rudolf 73 kg-ban szokásához híven a legnagyobbat emelte az egész mezőnyben. 40 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött, amivel ugyancsak első helyezést ért el.

A serdülőknél, a 13 és 15 évesek között Krasznai Levente 73 kg-ban, 55 kg-ot szakított és 66 kg-ot lökött, ezzel második helyezést szerzett.

Végh Koppány 81 kg-ban, 44 kg-ot szakított és 60 kg-ot lökött, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Most debütáltunk új egyesületünknél, az OSZE-nél. A verseny díjátadója Lazók Zoltán polgármester volt. Gratulálok a versenyzőinknek és további sok sikert kívánok nekik!

Köszönöm a szülők és Kalamár Krisztián szakosztály vezető segítségét a verseny lebonyolításáért, valamint a szponzorainknak a támogatást”- nyilatkozta a sikeres versenyt követően Bagócs János edző.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek