Kék hírek
2024. May 28.

Helytállásból jeles

Szemtanú eredt a tolvaj nyomába Oroszlányban.

Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi, akik április 30-án délelőtt Oroszlányban, a Rákóczi úton intézték ügyüket. Egy idős hölgy a gyógyszertár előtt várakozott, amikor hirtelen mellé lépett egy férfi, lekapta válláról a táskát és elrohant vele. A sértett segítségért kiáltott, ezt hallotta meg egy arra járó nő. Meglátta a menekülő férfit és utánaeredt. Amikor utolérte a tolvajt, elgáncsolta. A tettes elesett, a lopott táskát pedig elejtette. A szemtanú magához vette a retikült és visszaadta a tulajdonosának, majd mintha mi sem történt volna, dolgozni ment.

A 76 éves sértett néhány nappal később feljelentést tett a rendőrségen. Az oroszlányi rendőrök a térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították a 16 éves elkövetőt, akit május 10-én elfogtak és lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozók annak a nőnek is a nyomára bukkantak, aki az elkövető után futott és a lopott táskát visszaszerezte. Példamutató helytállását Hufnágel Ákos r. alezredes, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője május 23-án köszönte meg, egy oklevél átadásával.

A főtiszt kiemelte, ritkaság az ehhez hasonló rátermettség és önzetlenség.

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek