Sport
2024. május 30.

Új sportpályával gazdagodott Oroszlány

Május 29-én OCR (Obstacle Course Racing) akadálypályát avattak Oroszlányban, a Fekete István Sportcentrumban.

Schrantz Zsolt oroszlányi testnevelő tanár kezdeményezésére – aki elkötelezettje a fiatalok sportszeretetre való nevelésének – valósult meg az OCR sportpálya, melynek oroszlányi megvalósulásához katonai kiképzőpályákból merítettek ötletet.

A világszerte egyre népszerűbb sportág szellemileg és fizikailag is maximális felkészülést igényel. Nem véletlen, hogy tervezik felvételét az olimpiai ágak sorába.

Gyuga Mihály, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság korelnöke elmondta, hogy 11 millió 660 ezer forint összköltségből valósult meg a kivitelezés, melyhez a Good Sports Alapítvány 9.6 millió forinttal, az Oroszlányi Szabadidő Egyesület 600 ezer forinttal, Oroszlány Város Önkormányzat 3 képviselői keretből 960 ezer forinttal, míg az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. 500 ezer forinttal járult hozzá.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetségek elnöke, Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat elnöke, Rajnai Gábor alpolgármester, valamint Németh Gábor, az OIH Zrt. vezérigazgatója.

Az átadást követően a jelenlévő fiatalok rögtön birtokba vették az akadálypályát.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek