Hír
2024. május 31.

Tankerületi pedagógusnap

Oroszlányban, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében rendezte meg május 30-án a központi pedagógusnapot a Tatabányai Tankerület.

A Himnusz után az esemény a Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsós tanulóinak kulturális műsorával kezdődött, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szólt elismerően a pedagógusokhoz: „Ma azért állunk meg egy kicsit, hogy a hétköznapokból kiemeljük azokat, akik munkája valamiért figyelemre érdemes, akik valamit másként, többet tesznek, vagy akik egy életen át tettek és a pályájuk végét zárják. Isten áldja a pedagógusokat! Isten áldja Önöket!”

Ezt követően Lazók Zoltán polgármester a következő gondolatokkal üdvözölte a megjelenteket: „E nap ünnepi jellegét az fokozza, ahogyan azt megéljük, hiszen van-e melengetőbb érzés, mint az egy szál virággal zavartan, de széles mosollyal Önök előtt álló kisgyermek, vagy a mindent kifejező, tétován kimondott köszönöm? Olyan munkatársakat köszönthetek, akik a szűnni nem akaró változások időszakában képesek voltak átértékelni a régit és elsajátítani az újat. Egyre szűkülő időkeretekben voltak türelmes gondozók, tanítók, figyelmes meghallgatók, tapintatos terelgetők. Követendő példát adtak és adnak önzetlen emberségből, másokra figyelésből, őszinteségből, becsületességből. Önök életük példájával is tanítanak: szorgalmukkal, kötelességteljesítésükkel, igényességükkel, céltudatosságukkal és kollegialitásukkal. Valamennyi erényüket szinte fel sem lehet sorolni. Hívatásukat, hitvallásukat gyakorolják, küldetést teljesítenek.”

Vereckei Judit tankerületi igazgató egy Herman Ottó idézettel köszöntötte a tanárokat: „A pedagógus munkája áldásos és felelősségteljes. Egy zsarátot kap, s rajta áll, hogy hamu vagy fáklya lesz belőle.”

A rendezvény a nyugdíjba vonuló, valamint a 40 éve pályán lévő pedagógusok ajándékozásával zárult.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek