Önkormányzat
2024. május 31.

Testületi ülés

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-án tartotta meg munkaterv szerinti ülését a Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti tárgyalótermében.

Az ülésen Lazók Zoltán polgármester 16 napirend megtárgyalására tett javaslatot.

Elsőként tájékoztató hangzott el a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, melyet az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámoló követett.

Ezután a testület módosította a 2024. évi költségvetést, majd elfogadták a közterületek tisztán tartásáról, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásának feltételeiről szóló rendeletet, továbbá hatályon kívül helyezték a közvilágítás üzemeltetésével kapcsolatos szabályokról szóló önkormányzati rendeletet.

A folytatásban elfogadták az Oroszlányi Rendőrkapitányság település közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámolóját, az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt., az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. és a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, illetve az „Oroszlányi Távfűtésért” Közalapítvány 2023. évi működéséről, tevékenységéről szóló tájékoztatót.

Egyhangúan fogadták el a Benedek Iskola Gyermekeiért Közalapítvány 2023. évi működéséről, valamint az oroszlányi Városi Temető 2023. évi üzemeltetéséről szóló tájékoztatót. Döntést hoztak önkormányzati ingatlanvagyonnal kapcsolatosan, módosították az Önkormányzati Szociális Szolgálat alapító okiratát, véleményezték az Oroszlányban élő, 60 év feletti lakosság körében végzett felmérés tapasztalatait.

A képviselők támogatták az augusztus 20-i városi kitüntetésekre irányuló javaslatot, végül a kérdés, interpelláció napirenddel zárult az ülés.

A részletes előterjesztések itt olvashatók: Testületi ülések


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek