Hír
2024. június 02.

Fergeteges dupla gála

Pénteken délután, valamint szombaton délelőtt dupla, két felvonásos gálával várta a Hébé Művészeti Iskola az oroszlányi közönséget a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A csoport 1987-ben, 37 évvel ezelőtt kezdte el működését, 9-10 éves kislányokkal, szoros munkakapcsolatban az Ifjúsági Fúvószenekarral, Geisztné Gogolák Éva vezetésével. Műsoruk kezdetben színpadi mazsorett és menetkoreográfiákból állt. Az évek során azonban egyre szélesebbre bővült a táncosok által felhasznált zenék és a táncok stílusköre is. Napjainkban már a hagyományos mazsorett mellett karakter táncok, modern, valamint népi darabok is szerepelnek repertoárjukban.

1997 óta a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által évente megrendezésre kerülő Országos Táncművészeti Fesztiválon folyamatosan sikerrel szerepelnek, s számtalan elismerést nyertek. Több nemzetközi díj birtokosai. Rendszeres résztvevői a városi, megyei rendezvényeknek, belföldi fesztiváloknak, ünnepi megemlékezéseknek. Számos határon túli felkérésnek is eleget tettek már, bejárták Európát, s felléptek Tajvanban is.

A szombati fellépés előadóit, vendégeit Lazók Zoltán polgármester a következő mondatokkal köszöntötte: ”A tánc a mindenség lelke. Évezredek, talán ősidők óta a mai napig jelen levő tevékenység az emberiség életében. Minden mozog, minden forog, nincs megállás. De az örök mozgásnak rendszeres szabályai vannak, üteme van, melyet a lélek ad. Ez a magas szintű mozgáskultúra sok gyakorlást, koncentrációt, fizikai erőnlétet és fegyelmet igényel. Biztos vagyok benne, hogy a Hébések a mai gálán is egy fergeteges produkcióval fognak elkápráztatni bennünket, alátámasztva azt az alázatos munkát, amit évtizedek óta folytatnak városunkban. Kívánom, hogy az elkövetkezendő években is sok-sok növendék csatlakozzon ehhez a remek közösséghez, melyhez útravalónak a világhírű Fred Astaire gondolatait osztom meg Önökkel: „Ha tudni akarod mi a tánc, ne a táncost nézd, légy te a táncos!”

A bemutatott produkciók most is osztatlan sikert arattak, mindkét előadás végén vastapstól zengett a Kölcsey színházterme.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek