Hír
2024. június 08.

Önkéntesek szépítették Oroszlányt

A VML Budapest minden évben egy céges rendezvény keretében önkéntes munkát végez annak a területnek a közvetlen közelében, ahol a rendezvényét tartja.

Az idei rendezvényük alkalmával a Várgesztesi Villaparkban fognak megszállni, emiatt kézenfekvő volt, hogy elsődlegesen a környező települések önkormányzatainak ajánlották fel segítségünket.

Ennek köszönhetően, június 7-én a cég 140 dolgozója csoportokra osztva, 5 központi helyszínen vállalt önkéntes munkát Oroszlányban. A munkaterületeket és folyamatokat az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója Németh Gábor, valamint projektfelelőse Fehérdi Zsuzsanna koordinálta.

Elsőként a Táncsics Mihály Óvoda előtti zöldsávon korábban előkészített ágyást ültették be szárazságtűrő évelő növényekkel, ezt követően a szomszédos, Táncsics udvari játszótér környezetének rendbetétele következett, majd az Ipari Park egyes részein gyűjtöttek szemetet Rajnai Gábor alpolgármester vezetésével.

Eközben egy másik brigád a Cultplay játszótérhez vezető út menti rózsaágyásokat gazolta, illetve a játszótér, a Haraszthegy és a Víztorony környezetét szépítette Tassi József, a LÜN Kft. ügyvetetőjének irányításával.

Szintén egy csapat a Bányászati Múzeum, valamint a Kamalduli Remeteség környékét tisztította meg a szeméttől Mike István múzeumvezető közreműködésével.

Nem maradt el a Kerékpárút megtisztítása sem, Oroszlánytól a kecskédi pihenőig szedte össze az elszórt szemetet egy újabb önkéntes társaság Németh Gábor OIH Zrt. vezérigazgató segítségével.

Ötödik helyszínként Brunszvik Óvoda előtti zöldsávon korábban előkészített ágyásokat ültették be, szintén szárazságtűrő évelőkkel, majd a közelben lévő két játszótéren, továbbá a Malom-tó környezetében és az azt ölelő közterületeken gyűjtöttek szemetet Fehérdi Zsuzsanna projektfelelőssel.

„Örülök, hogy részese lehettem ennek a példaértékű munkának. Úgy mentem oda, hogy az önként jelentkezők közül senkit sem ismertem, ott találkoztam életemben először velük. Aztán a munka végeztével barátként köszöntünk el egymástól. A város és mindannyiunk nevében köszönöm a kitűnő szervezést, az Oroszlányért végzett önkéntes munkát!” – mondta Rajnai Gábor alpolgármester zárszóként.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek