Hír
2024. június 09.

Baráti bányásztalálkozó

Tagtársaikat, barátaikat, egykori kollégáikat várta az OMBKE dorogi, oroszlányi és tatabányai szervezete szombaton Majkon, a Bányászati Múzeumban.

Talán a jó időnek is köszönhető, hogy a főzéssel, vetélkedővel egybekötött közös rendezvényre sokan kilátogattak, érkeztek egykori bányász munkatársak a borsodi és mecseki szénmedencéből is.

Az egész napos piknik mottója a barátság és az emlékezés volt, melynek apropóját Oroszlány 70 éves, az OMBKE 65 éves, valamint a Bányászati Múzeum 45 éves jubileuma adta.

A három rendező szervezet elnökének – az oroszlányi Bariczáné Szabó Szilvia, a dorogi Fülöp Zita és a tatabányai Bársony László – köszöntője után Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere üdvözölte a jelenlévőket.

Jó házigazda módjára a helyi szervezet részéről Csermák Hugó nyugdíjas biztonságtechnikai főmérnök mutatta be Oroszlányt a vendégeknek, majd Kicsit hetvenkedünk…címmel vetélkedő vette kezdetét.

A találkozó résztvevői tárlatvezetéssel megtekinthették a múzeumot, nem maradt el kisvonatozás sem, miközben az üstben főtt az ízletes szarvas pörkölt.

A rendezvény megvalósulását többek között Oroszlány Város Önkormányzata is támogatta.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek