Hír
2024. June 13.

Fűszernövényekkel kártevőmentes lehet a kert

Elkerülik a portát az olyan nem kívánatos kártevők, mint például a levéltetvek, a szúnyogok, ha a lentebb bemutatott rovarriasztó fűszernövényeknek is adunk egy kis helyet a kertünkben - írja honlapján az Agrároldal.

A bazsalikom nagyon hatékony rovarriasztó növény. A legyeket és a szúnyogokat is taszítja. Ültessük el a kertben, vagy helyezzük el a cserepekben a terasz körül, hogy kellemesebb legyen a szabadban töltött idő.

A levendula nagyon sok mindenre felhasználható, neveljük a kertben, és tartsunk néhány csokrot a ház körül, hogy elűzzük a nem kívánatos rovarokat.

A bogarak rozmaringgal való távoltartása nem igényel különösebb munkát, mert maga az élő növény és az olaja is elriasztja a szúnyogokat. Ez a csípős fűszernövény is megvédi zöldségnövényeinket.

A metélőhagyma elűzi többek között a levéltetveket és az atkákat. A citronella manapság egyre népszerűbb olaj, amelyet a szúnyogriasztó termékek alapanyagaként használják fel. Ezt az anyagot a citromfűből nyerik ki. A növény nagyon jól érzi magát a napos, jó vízelvezetésű helyen akár virágcserépben, sziklakertben vagy a szabad földben is. A terasz környékére is érdemes ültetni belőle vagy kaspóba kihelyezni, hogy a szúnyogok ne zavarják a kint töltött időnket.

Forrás: Sokszínű Vidék


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek