Hír
2024. június 17.

Nyári piknik

Harmadik alkalommal lakták be a gyerekek a Haraszt-hegyet az iskola utolsó hétvégéjén, június 15-én.

A Haraszt-hegyi pikniket 2022 óta szervezi meg az Oroszlány Barátainak Köre a város civil szervezeteinek összefogásával, az idén pedig már a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárral, valamint az önkormányzattal közösen. Most is sok száz gyerek járta végig az állomásokat, hogy pecséteket gyűjtsenek, amelyeket azután ugráló-várra, gokartozásra, édességekre, vagy buborékfújóra váltsanak be. Az állomásokon a civil szervezetek képviselői fogadták őket, és olyan feladatokat kellett teljesíteniük, mint a kincsvadászat, nudli-gyúrás, hangszerek megszólaltatása, robotprogramozás, helytörténeti totók, csillámtetkózás, kézműves foglalkozások, amerikai foci, kosárlabda, KRESZ pálya, rendőrautó kipróbálása, a tűzoltó feladatok, és még sorolhatnánk.

Az eseményre a város szlovák partnertelepüléseiről: Gútáról, Galántáról, Vágsellyéről és Észak-Komáromból is érkeztek gyerekek. A rendezvény végén felvidéki és magyar néptáncosok is bemutatkoztak, a vendégek pedig egy különleges ajándékkal: az oroszlányi gyerekek rajzaiból és szövegeiből összeállított kiadvánnyal, no és sok-sok élménnyel térhettek haza.

A program az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap segítségével valósult meg a HUSK/SPF/2301/3.2/371 azonosító számú, „PIKNIK” című projektben.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek