Önkormányzat
2024. június 19.

Néhány képviselő már átvette megbízólevelét

Oroszlányban egyelőre négy települési képviselő, illetve a szlovák és a roma nemzetiségi önkormányzat tagjai vették át megbízóleveleiket.

Az önkormányzati választásokat illetően két egyéni választókerületben is a szavazatok újraszámlálása történt. Ameddig ezek eredménye nem emelkedik jogerőre, nem lehet végleges eredményt hirdetni.

Kedden délután a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében Németh Gábor, a Helyi Választási Bizottság elnöke úgy fogalmazott: a választás törvényesen zajlott Oroszlányban. A szavazásra jogosult 14.207 főből 6885-en (48,46%) mentek el szavazni. Az érvénytelen szavazatok száma 164 volt. Az elnök megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a június 9-i voksolás lebonyolításában.

A tájékoztatást követően a Helyi Választási Iroda vezetője, dr. File Beáta, valamint helyettese, Szemző Ildikó közreműködésével Németh Gábor átadta a megbízólevelet Fehérdi Zsuzsanna, Gerenday Zsuzsanna, Gyuga Mihály József és Székely Antal képviselőknek, majd a nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek.

Az új testület tagjai, a törvényi szabályozásnak megfelelően, október 1-je után tesznek majd esküt.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek