Nyári kedvenc és az egészség őre
Mint minden évszaknak, a nyárnak is megvannak a jellegzetes ételei. Ilyen a főtt kukorica, a fagyi vagy a kovászos uborka. Ez utóbbit ugyan nem mindenki szereti, de aki igen, az alig várja, hogy elinduljon az uborkaszezon, és meg lehessen tölteni a nagy, öblös üvegeket a finom és egészséges csemegével.
Amellett, hogy a kovászos uborka nagyon finom, az egészségünkre is jótékonyan hat. Rendszeres fogyasztása elősegítheti az egészséges bélmozgást és az emésztést, táplálja a bélfalakat és segít a bélflóra regenerálódásában. Fogyasztásával a bőrünk is szebb lesz, jótékony hatással van az allergiára, támogatja a szív egészségét, mérsékelten csökkenti a vérnyomást és a koleszterin-egyensúly is javul.
Emellett természetesen az uborka számos vitamin forrása is: A-, B- és C-vitaminban, valamint K vitaminban is gazdag, ami szintén jótékonyan hat az immunrendszerünkre és a csontjainkra is.
Forrás: Sokszínű Vidék