Hír
2024. június 21.

Elballagtak az általános iskolások

Mindhárom oroszlányi általános iskolában június 21-én, pénteken tartották meg a ballagást.

Eljött az idő, hogy a fiatalok továbblépjenek, más helyen próbáljanak szerencsét. Elbúcsúztak tanáraiktól, iskolatársaiktól és a jól ismert tantermektől. Hatévesen még szorongva lépték át az iskola küszöbét, valami új, ismeretlen világba kerültek. Tanítóik, sok-sok türelemmel vezették be őket a betűk és a számok birodalmába.

Egyszer azonban mindennek elérkezik a vége, s akkor búcsúzni kell. A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. A bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket a nagybetűs ÉLET-be.

A Benedek Elek EGYMI két speciális osztályából 15 gyerek ballagott el. Közülük a jó tanulók könyvet és oklevelet, a legkiemelkedőbbek pedig a 8 éves teljesítményükért kupát vehettek át.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola három nyolcadikos osztálya 76 tanulójától búcsúzott, akik 83 %-a érettségit adó középiskolába - gimnáziumba, szakgimnáziumba - nyert felvételt, a többiek pedig a szakmunkásképzést választották. Két diák alapfokú, és szintén két tanuló középfokú nyelvvizsgát tett. Az esemény jutalmak átadásával zárult, melyen a sport, és egyéb területen végzett kimagasló tanulmányi eredményükért, valamint példamutató magatartásukért vehettek át elismerést, jutalmat a ballagó tanulók.

A József Attila Általános Iskola két végzős osztályából 37-en ballagtak el, akik közül öten tettek sikeres nyelvvizsgát. A kiemelkedő tanulmányi és sport eredményt elért tanulók oklevelet és könyvjutalmat kaptak az ünnepség végén.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek