Hír
2024. június 22.

Töretlen a testvérvárosok együttműködése

Jozef Belicky, Krzysztof Obratanski és Lazók Zoltán polgármesterek kézjegyükkel látták el pénteken azt az együttműködési megállapodást, mely újabb egy évre meghatározza Vágsellye, Konskie és Oroszlány közös testvérvárosi feladatait, programjait.

A szlovák partnertelepülésen aláírt dokumentumokban a városok vezetői kijelentik, hogy az eddigi pozitív tapasztalatok alapján a továbbiakban is szándékukban áll folytatni az együttműködést. A testvérvárosok célja a baráti kapcsolatok elmélyítése, elsősorban a közművelődés, a kultúra, a sport és az önkormányzatok tevékenységi területén, különös hangsúlyt fektetve a tapasztalatcsere lehetőségeire.

Az együttműködési megállapodás fontos részét képezi az információáramlás biztosítása mindhárom város nyilvánossága felé. Ennek meghatározó eleme a partnervárosok képviselőinek személyes találkozói, valamint a társadalmi és civil szervezetek képviselőivel való kapcsolat bővítése és elmélyítése, közös pályázatok elkészítése.

A közös egyezmény alapján folytatódnak a hagyományos programok, amelyek évek óta összekötik a három település önkormányzati hivatalait, kulturális és oktatási intézményeit, civil szervezeteit.

Ennek első lépéseként a szlovák és lengyel város delegációi jelezték, hogy idén is részt vesznek az oroszlányi Bányásznapon.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek