Hír
2024. június 30.

Tízedik alkalommal fesztiváloztak a Pajtában

Ismét a Szlovák Tájház adott otthon Oroszlány művészeti fesztiváljának, a Pajtafesztiválnak június utolsó hétvégéjén. A nyár eleji programok zárásaként az egyre többek által „helyi Kapolcsnak” nevezett rendezvény az idén az énekről szólt. Énekkarok és akusztikus produkciók szórakoztatták a közönséget a nyár valószínűleg egyik legmelegebb napján.

Ennek ellenére főtt a bográcsban az ebéd, sült a lángos, mindenki jóllakhatott, aki ellátogatott a rendezvényre.

Az esemény megnyitásakor Deés Szilvia, a szervező Oroszlány Barátainak Köre elnöke arról beszélt, hogy miért jó civilnek lenni, részt venni a városi közösségépítésben. Ezt követően Körtvélyfáy Zoltán, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója nyitotta meg a Pajtakiállítást, mely az idén Bárdos József, Oroszlányból elszármazott festőművész - Závory Zoltán egykori tanítványa - képeiből készült és méltón díszítette a hagyományos falusi környezetet.

A műsor során fellépett a Szíjj Irma Kamarakórus, az Örökifjak Nyugdíjasklub, akik dalaikon keresztül a klub életébe adtak bepillantást. Az estébe nyúló előadásokat Hadobás Zorka koncertje, a KaDarka és a KadarKölykök előadása alkotta, majd a Makeshift Duó koncertje zárta.

A rendezvény ideje alatt ingyen tárlatvezetés várta az érdeklődőket a Szlovák Tájházban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek