Hír
2024. július 03.

Bányásznapi egyeztetés

Folyamatosan zajlik az idei Bányásznap programjainak egyeztetése, melyek méltón illeszkednek az „Oroszlány város 70 éves” rendezvénysorozatba.

A négynaposra tervezett rendezvénysorozat augusztus 29-én, csütörtökön 10 órakor az Országos Központi Bányásznapi megemlékezéssel kezdődik, melynek ezúttal Oroszlány lesz a házigazdája a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban.

Augusztus 30-án, pénteken 16 órakor szabadtéri kiállítás megnyitó lesz a Bányász Klubnál, majd ezt követi 18 órától a Szent Borbála téren a hagyományos koszorúzási ünnepség. Este, 19.30-tól a művelődési ház szervezésében a Honeybeast együttes lép fel a szabadtéri színpadon, majd a 21 órakor induló mécseses felvonulás zárja a napot.

Augusztus 31-én, szombaton 9 órától – visszatérve a régi hagyományokhoz – a Rákóczi úton rendezik meg a látványos csilletoló versenyt, melyre már jelezte részvételi szándékát két testvérváros, a németországi Plochingen és a szlovákiai Vágsellye is egy-egy csapattal.

E közben, 10.00-kor a régi Sportcsarnokban nagyszabású nemzetközi gyermek cselgáncsverseny veszi kezdetét. Az eseményen az észak-dunántúli régió 20 egyesületének, közel 150 judósa mellett az ausztriai Zeltwegből, a szlovákiai Gútáról, és a csehországi Polnáról is érkeznek sportolók.

Szintén ekkor kezdődik egy 4 csapatos utánpótlás focitorna a Fekete István Sportcentrumban. Délután a szabadtéri színpad környékén – még egyeztetés alatt lévő – kulturális programok várják majd a városlakókat.

Szintén ezen a napon, 10 és 18 óra között az Oroszlányi Bányászati Múzeumban rendezik meg az egykori XX. aknai dolgozók és Bányamentők megemlékezéssel, koszorúzással egybekötött találkozóját.

Az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul szeptember 1-je, vasárnap, melynek délelőtti programjai a Bányászati Múzeumba orientálódnak. 9 órakor kezdődik az egyre népszerűbb főzőverseny, majd az Oroszlányi Tekergők szervezésében 10 órakor kerékpáros verseny rajtol.

Délután a Szent Borbála tér környékén gyermekprogramok várják a lurkókat, a szabadtéri színpadon - a tervek szerint - fellép többek között a Cirill Táncstúdió, Nagy Bogi és a Rácz Gergő Band.

Csütörtökön és pénteken az oroszlányi lakcím kártyával rendelkezők ingyen látogathatják a Bányászati Múzeumot - hangzott el szerda délelőtti egyeztetésen.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek