Hír
2024. July 04.

Javában tart a fesztiválszezon, mire figyeljünk?

A katasztrófavédelem hatósági szakemberei folyamatosan ellenőrzik a rendezvények biztonságát, valamint már a tervezési szakaszban is részt vesznek, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Az egyik legfontosabb biztonsági előírás, hogy a látogatók veszély esetén a lehető leggyorsabban el tudják hagyni a helyszínt, ezt segítik a minden pontból még éjszaka is jól látható menekülési útirányt mutató táblák, kijelzők.

A rendezvényre látogatók célja, hogy jól érezzék magukat, viszont nem árt odafigyelniük néhány fontos előírásra:

 • Fontos, hogy a sátorhely megválasztásánál figyeljünk arra, hogy táborhelyünk fölött ne legyenek instabil tárgyak, veszélyesnek tűnő ágak, fák.

 • Az eső önmagában nem veszélyes, viszont ha tömegben esernyőt használunk, az már balesetet okozhat.

 • A tömeg a tolakodástól nem fog eloszlani. Egy fesztiválon mindig a tömeg jelenti a legnagyobb veszélyt. Vihar, vagy bármilyen baj esetén nem szabad pánikba esni és másokon átgázolva menekülni, hanem a biztonsági személyzet utasításait kell követni. A helyszínt a menekülési útvonalakon lehet a leggyorsabban és legbiztonságosabban elhagyni.

A telefon nem csak arra jó, hogy fotózzunk és videózzunk vele. Ahelyett, hogy a közösségi oldalakon posztolunk, baj esetén segítsünk másokon és hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Forrás: katasztrofavedelem.hu


Elérhetőségeink
 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek