Hír
2024. július 12.

Javában zajlanak a munkálatok

Oroszlányban, a borbálai városrészen a szennyvízvezeték-rendszer két szakaszán felújítási munkálatok folynak, melyek félpályás útlezárással járnak.

A tervek szerint a felújítási munkálatok július végéig tartanak, amikre az elöregedett vezetékek miatt volt szükség. Először a Dózsa György utcai buszmegállótól a Bem József utca kereszteződéséig húzódó gerincvezetéket cserélik, majd ezt követően a csaknem 100 méterrel lejjebb lévő szakasz következik..

A munkálatok végett a Ciklámen utca és a Bem József utca közötti buszmegállót ideiglenesen áthelyezték. A helyközi buszmegálló 150 méterrel odébb a Kecskédi útra, a helyi járati buszmegálló pedig 100 méterrel feljebb, a Határ utcai kereszteződés közelébe került.

Megnehezíti a munkát a sok keresztező közmű - ivóvíz, csapadékvíz, gáz, villamosság és telekommunikáció - vezeték. Oroszlány csaknem 35 kilométernyi gerincvezetékkel rendelkezik, főként elöregedett, 50-60 éves betoncsövekkel. A 300-400 milliméter átmérőjű betoncsövek felső falát a különböző – például kénhidrogénes – gázok úgyszólván megeszik. Az így képződő lyukakon bemosódik a cső feletti föld, amely dugulásokat és úttest alatti veszélyes talajkimosódásokat okoz. Az új műanyag csövek remélhetőleg jobban ellenállnak majd a kémiai hatásoknak.

A mostani munkaterületen közel 50 méteres félpályás útzár szükséges, melynek következtében nem lehet áthaladni a Bem József utca és a Dózsa György utca kereszteződésében, július 20-ig.

Az útfelbontási munkálatok, illetve a szennyvíz ideiglenes átemelése kellemetlen zajjal járhat, amiért a kivitelezők a lakosok türelmét kérik.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek