Hír
2024. július 15.

Rendőrnap Oroszlányban

Szombaton második alkalommal szervezték meg a Blue Combat Day-t, azaz a Nagy Rendőrnapot Oroszlányban.

Az egyenruhások egész nap várták a Szent Borbála térre a családokat, nagyokat és kicsiket egyaránt, hogy megismertessék őket a hivatásuk fontosságával. Többek között tálcatüzet, füstsátort, kutyás és motoros bemutatót láthattak, valamint a rendőri hivatás látványos és kevésbé ismert területeire nyerhettek bepillantást az érdeklődők. A bűnügyi sátorban pedig az ujjlenyomatvételt is kipróbálhatták.

A szabadtéri színpadon Hufnágel Ákos városi rendőrkapitány köszöntője után zumba bemutatót tartott a Bius Team, majd drogprevenciós pódiumbeszélgetés zajlott Bajcsi Norberttel, aki főként a megelőzéssel kapcsolatban osztott meg hasznos tanácsokat az érdeklődőkkel. Ezt követően a Készenléti Rendőrség Zenekara adott koncertet, majd koryu dojo bemutatóval folytatódott az esemény.

A legnagyobb érdeklődés talán a baleset szimulációt kísérte, ahol a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők közösen mutatták be, hogyan látják el egy súlyos közlekedési baleset sérültjeit. A sokak számára döbbenetes szituációban a különböző szervek tökéletes összhangban dolgoztak együtt: a rendőrök biztosították a helyszínt, a tűzoltók az autó tetejét levágva kiszabadították a bajba jutottat, majd a mentők ellátták a komoly sérültet.

Az eseményt sok-sok kísérő program is színesítette: volt ugrálóvár, arcfestés, fegyversimogató. A vállalkozó kedvűek felpróbáltak egy-egy régi rendőrségi egyenruhát, bemászhattak a kiállított rendőr, tűzoltó, mentőautóba.

A baleset megelőzési tesztlapot helyesen kitöltők között egy kerékpár is kisorsolásra került.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság által szervezett program nem titkolt célja az volt, hogy az aktív álláskeresőknek és a fiataloknak felhívják a figyelmét, hogy mennyi lehetőség van az egyenruhás állomány kötelékein belül.

Az esemény a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár támogatásával valósult meg.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek