Sport
2024. július 22.

Rallye versenyre készülnek

A hagyományos „Bányásznapi Oroszlány Rallye” idei tervezetéről egyeztetett hétfőn délelőtt Lazók Zoltán polgármester, valamint Füredi András versenyrendező.

A megbeszélésén a rendőrség munkatársai, valamint a szervezésben érintett városi intézmények képviselői is jelen voltak.

Az elképzelések szerint augusztus 24-25-én kerül megrendezésre – immáron 10. alkalommal – az évek óta nagy érdeklődést mutató autóverseny az Oroszlány-Pusztavám útvonalon, a régi bányaút szakaszán.

A tervek alapján az első nap estéjén lenne a rajtceremónia a Rákóczi úton, a Közös Önkormányzati Hivatal előtt, majd másnap reggel kezdődik a sprintverseny, melyen – a szükséges feltételek megvalósulása esetén - várhatóan 60 rallye autó indul.

A versenyautók technikai átvételének, valamint a szerviz állomások lehetséges helyszíneinek kialakításáról folynak az egyeztetések. A versenyiroda maradna a megszokott helyen, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. Itt végeznék az adminisztrációs dolgokat, a kiértékelést és a díjkiosztót is itt szeretnék lebonyolítani. Szokásos módon ekkor kerül átadásra különdíjként az a vándorserleg, melyet minden alkalommal az abszolút első helyezett kap meg.

Az esemény sikeres megvalósítása érdekében még további egyeztetésekre kerül sor.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek