Hír
2024. augusztus 17.

Elkezdődött a VI. BOROSZLÁNY

Pénteken délelőtt a Cirill Táncstúdió zenés-táncos felvonulásával kezdetét vette a hatodik Oroszlányi Borfesztivál, a BOROSZLÁNY a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

Az augusztus 16-tól 20-ig tartó eseménysorozaton 7 környékbeli borász kínálja különféle nemes nedűjét, a koncertek és egyéb kulturális programok mellett a segítségnyújtásról sem feledkeztek meg a szervezők. A művelődési ház dolgozói a rendezvényen adománygyűjtést kezdeményezek a „Ments meg!” Oroszlányi Állatvédő Egyesület javára.

A megnyitót követően, a szabadtéri színpadon az Oroszlány ’70 Táncfesztivál keretében műsorok sokasága várta a városlakókat, majd "Válogatás a Helyi Értéktár anyagából" címmel a Fénnyel Festők Fotóklubjának kiállítás megnyitója következett. A klub kapcsolódva a város 70. születésnapjához, 10 év fotóiból készült válogatásában az oroszlányi Helyi Értéktár vizuális bemutatására vállalkoztak. A tárlatot Papp Péter önkormányzati képviselő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A továbbiakban két különleges zenei produkció következett.

Elsőként az 1930-as és '40-es évek népszerű trióinak mintájára alakult Vintage Dolls lépett színpadra. Műsoruk az autentikus hangzáson túl felidézte a régi fekete-fehér filmek vidám hangulatát, ikonikus ruháit és frizuráit. A vokál triót gitáron Szabó Illés, nagybőgőn Sárkány Sándor kísérte.

A nap zárásaként a kecskeméti Zoord együttest hallhatta a közönség. A zenekart 2014-ben alapította meg a világ egyik legvirtuózabb doromb-játékosa, Szilágyi Áron. Doromb, dob, hegedű felállású triójának zenéje moldvai csángó gyökerű, de hangzásuk messzire távolodott a hagyományostól. Repertoárjukban elkalandoztak a tánczenék világába is.

Fotógaléria: https://oroszlany.hu/media/fototar/2024/08/16/boroszlany-1



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek