Hír
2024. augusztus 17.

Konskie díszpolgára lett Lazók Zoltán

Augusztus 16-án, Oroszlány testvérvárosában, a lengyelországi Konskie-ban díszpolgári címet vehetett át Lazók Zoltán az ottani városvezetőtől, Krzysztof Obratańskitól.

Ugyanebben a kitüntetésben részesült Jozef Belicky, a harmadik testvérváros, a szlovákiai Vágsellye polgármestere is.

„Mély meghatottsággal állok itt Önök előtt, és szeretném kifejezni szívből jövő köszönetemet a díszpolgári címért. Tíz évvel ezelőtt, amikor először megválasztottak polgármesternek, egyik legfontosabb célkitűzésem az volt, hogy erősítsük a nemzetközi kapcsolatainkat, különösen a testvérvárosi együttműködéseket. Meggyőződésem, hogy a települések közötti kapcsolatok olyan hidakat építenek, amelyek összekötik a különböző kultúrákat, elősegítik a közös gondolkodást és cselekvést, valamint gazdagítják mindkét fél közösségi életét.

Az elmúlt években sok szép közös élményt szereztünk együtt: kulturális rendezvények, közös projektek, számtalan baráti találkozó emléke színesíti ezt az időszakot. Mindezek az események mindkét város számára maradandó nyomot hagytak, és szoros köteléket alakítottak ki közöttünk. Különösen hálás vagyok azért a barátságért és megértésért, amely a két település lakói között kialakult.

A mai kitüntetés különösen fontos számomra, hiszen egy olyan időszakban kapom, amikor tíz év szolgálat után elbúcsúzom a polgármesteri tisztségtől. A választások eredményei új irányt szabtak a jövőmnek, de hiszem, hogy az elért eredmények, a megteremtett kapcsolatok továbbra is élni fognak, és újabb lehetőségeket kínálnak.

Bár a polgármesteri székből visszavonulok, a testvérvárosunk iránti elkötelezettségem nem változik. Mindig is büszke leszek rá, és bízom benne, hogy a jövő polgármesterei is ugyanilyen lelkesedéssel és odaadással fogják tovább vinni ezt a munkát.

Szeretném megköszönni mindazoknak, akik az évek során támogattak, segítettek és inspiráltak bennünket. Önök nélkül nem lennénk ma itt. A testvérvárosi kapcsolatunk egy kiváló példa arra, hogy közös erővel milyen csodálatos dolgokat érhetünk el” – mondta ünnepi beszédében Lazók Zolán, Oroszlány polgármestere.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek