Hír
2024. augusztus 18.

Megerősítették a testvérvárosi szerződést

Lengyelországi testvérvárosunkban, Konskieban Krzysztof Obratański helyi és Lazók Zoltán oroszlányi polgármester aláírásukkal erősítették meg az idei évre tervezett közös programtervezetet.

A Konskie Napok megnyitóján aláírt szándéknyilatkozat is bizonyítja, hogy a testvérvárosi kapcsolatok nem csupán formális együttműködések, hanem mély barátságokon, közös értékeken alapuló szövetségek, amelyek összekötik és segítik erősíteni a kapcsolatot két nemzet, két kultúra között. Ezek a kötelékek túlmutatnak az országhatárokon, és azt üzenik, hogy a barátság és az együttműködés ereje képes hidat építeni emberek és közösségek között.

„A testvérvárosi kapcsolatokban az a legszebb, hogy nemcsak a jelenről, hanem a jövőről is szólnak. Arról a jövőről, melyben a fiatalok, felnőttek, családok és közösségek együtt dolgoznak, barátságokat építenek, a jövő alapjait fektetik le. Az ilyen együttműködések révén tanulunk egymástól, megosztjuk tapasztalatainkat, és együtt találunk megoldásokat a közös kihívásokra. Bízom benne, hogy a két város közötti kapcsolat a jövőben is virágozni fog, és tovább erősíti azt az összetartozást, amely összeköt bennünket” – fejtette ki gondolatait az aláírást követően Lazók Zoltán.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek