Hír
2024. augusztus 19.

Fúvószenétől volt hangos a tér

A nagy hőség, a tűző nap sem szegte kedvét azoknak a zenebarátoknak, akik vasárnap délután kilátogattak a Fúvószenekari Találkozóra.

A nagyszabású rendezvény eddig a Bányásznap eseményei között szerepelt, most azonban a VI. BOROSZLÁNY programjait színesítette.

A találkozó megrendezésének célja a fúvószenei kultúra megismertetése, megszerettetése, népszerűsítése és a több évtizedes hagyományok ápolása.

A rangos eseményen a z Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar mellett színpadra lépett a Dorogi Bányász Zenekar, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar is.

A zenekarok egy kis árnyék reményében a hivatal mögötti parkolót választották fellépési helyszínnek. Természetesen, a legnagyobb érdeklődés a helyi fúvósokat övezte. Rendkívül színvonalas és változatos repertoárjukban az induló, a rapszódia, a csárdás és a verbunkos mellett operett slágerek, valamint popzenei egyveleg is felcsendült.

A nap zárásaként a Jambalaya zenekar adott koncert. A 2005-ben alakult formáció a nevét New Orleans nemzeti ételéről kölcsönözte, és az ottani zenei világ autentikus hangzására törekszik. Saját szerzemények mellett stílus hűen játszottak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Fats Domino, Johnny Adams dalokat is.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek