Hír
2024. augusztus 20.

Három koncert

Augusztus 19-én három koncerttel fűszerezve folytatódott az idei borfesztivál, a VI. BOROSZLÁNY.

Elsőként a helyi autentikus roma együttes, a Kale Lulugyi lépett színpadra. A zenekarban oroszlányi cigányok muzsikálnak, akiknél a zene szeretete és a zene tanulása a hagyomány része, mely generációkon keresztül öröklődött. Nem kottából zenélnek, a zenetanulásnál és az éneknél is a hallásunkra hagyatkoznak. Repertoárjuk cigány, illetve magyar népdalokból építkezett, de muzsikáltak más előadóktól is feldolgozásokat.

Őket az Escape My Shadows metál együttes követte. A veresegyházi banda 2020-ban alakult, fiatal, lendületes tagokból áll. Már az induláskor saját dalokkal foglalkoztak és 1 év alatt megírták első nagylemezüket, amit 2021 elején rögzítettek, majd 2022 januárjában látott napvilágot. Többek között a Budapest Parkban, a DAL 2023 és az A38 hajó színpadán is bizonyították kivételes tehetségüket.

A nap zárásaként a Crazy Little Queen Tribute Band csapott a húrok közé. A zenekar az ország legnépszerűbb, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekara. Koncertjeik különlegesek, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára. Olyan élményt nyújtanak, amit a közönség újra és újra át akar élni. A legendás Queen dalokat életre keltő emlékzenekar a Szent Borbála téren is számos világslágerrel örvendeztette meg a közönséget, megmozgatva mindenkit korra és nemre való tekintet nélkül.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek